Mega Cross Functiona Training

Mega Cross is een onderdeel van Mega Fitness. Het is een veilige manier van 'functionele fitness' die krachtsport, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit correct uitgevoerd. Techniektraining is één van de belangrijke onderdelen van Mega Cross.
Gedurende de training wordt er o.a. gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, CrossRack etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, roeien, werpen, tillen, springen, klimmen en sprinten. Allemaal natuurlijke bewegingen die de mens eigen zijn. Het doel is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid op een veilige en efficiënte manier te werken aan je gezondheid en conditie.
Mega Cross is vooral ook sterk gedreven op een sociaal groepsgebeuren. We delen voeding- en trainingstips en stimuleren elkaar. Men werkt zich in het zweet, leert nieuwe technieken, ervaart de 'fun' factor in training en overwint zichzelf.
Je kunt als individu, maar ook samen in een groep trainen. Gezamenlijk geef je net dat beetje meer.

Er worden met regelmaat cursussen gegeven waarbij de technieken goed worden aangeleerd. Hierna kun je gemakkelijk zelfstandig of in een groep aan je workouts werken. Voor meer info kun je bij de balie terecht.

  Mega Cross Facebook