Veel gestelde vragen

Algemeen 

Wat zijn de tarieven van Mega Fitness Delft?
Vanaf € 23,50 p/maand kun je tijdens daluren (ma-do 07-16u, vrij 07-22 en za/zo 08-15u) sporten. Al onze tarieven zijn inclusief spinning en groepslessen! Klik hier voor het tarieven overzicht.

Wordt er ook inschrijfgeld gerekend?
Ja, het entreegeld bedraagt  eenmalig € 25,- en administratiekosten € 15,-. Voor de toegangssleutel betaal je € 10,-. Hiermee wordt jouw training bij binnenkomst geregistreerd en kan je jouw locker mee sluiten.

Krijg ik het bedrag van de toegangssleutel als borg terug?
Nee. Het betaalde bedrag is geen borg. De toegangssleutel is bij het aangaan van je lidmaatschap jouw eigendom. Alleen bij een Gratis Proefweek geldt het bedrag als borg.

Hoe kan het dat Mega Fitness zo voordelig is?
Mega Fitness maakt gebruik van een uniek concept. Wij bieden alle basisbenodigdheden voor fitness en groepstraining aan, maar geen faciliteiten die je toch niet wilt gebruiken. Bij onze club kan je dus sporten, zonder te hoeven betalen voor alle overbodige extra’s. Hierdoor kunnen wij een toegankelijke prijs bieden waardoor Mega Fitness voor iedereen betaalbaar en toegankelijk is.

Is het door de lage prijzen niet heel druk bij Mega Fitness?
Megaf Ftness is groot in oppervlakte (2.500m2) en hanteert zeer ruime openingstijden. Hierdoor kan de drukte in de club goed worden verspreid. Tevens hebben wij een groot aanbod gevarieerde, professionele trainingsapparatuur zodat er altijd iets beschikbaar is.

Wat zijn de openingstijden van Mega Fitness?
Mega Fitness hanteert zeer ruime openingstijden. We zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 7:00 tot 23:00 uur, vrijdag tot 22:00 uur en in het weekend van 08:00 tot 15:00 uur.

Ik heb nog nooit eerder aan fitness gedaan, is dit een probleem?
Nee, dat is geen enkel probleem. Bij Mega Fitness kan je prima beginnen met fitnessen. We hebben zeer gebruiksvriendelijke apparaten en onze instructeurs staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en instructies te geven. Een basis-fitnessprogramma zit bij de prijs inbegrepen. Uiteraard is Mega Fitness ook goed toegankelijk voor gevorderden.

Is er bij Mega Fitness ook professionele begeleiding aanwezig?
Ja, de instructeurs kunnen je begeleiden en jouw vragen beantwoorden. De hulp van de instructeurs is uiteraard gratis. Aanvullend hebben wij de mogelijkheid te trainen met een Personal Trainer, hier rekenen wij ook scherpe tarieven voor.

Is het mogelijk om een gratis proefles volgen?
Mega Fitness biedt een gratis proefweek aan. Hiermee kan je een week lang gebruik maken van alle faciliteiten die Mega Fitness biedt, zonder ergens aan vast te zitten. Je betaalt slechts € 10,- borg voor een toegangs- en lockerkey. Dit bedrag wordt bij inschrijving weer verrekend.

Voor een losse les/training betaal je € 12,50. Je kunt hiermee fitnessen en aan een groepsles van jouw keuze meedoen. Bij het aangaan van een lidmaatschap wordt dit bedrag verrekend bij inschrijving (er kunnen maximaal twee losse trainingen worden verrekend).

Zijn er ook (persoonlijke) trainingsschema’s beschikbaar?
Bij het aangaan van een lidmaatschap is de basis-fitnessinstructie inbegrepen incl. het Mega Fitness basisschema. Hiermee kan je de spieren alvast laten wennen aan de krachttraining. Naast het Basis abonnement kan je kiezen voor Basis Plus met een aanvullende PRO-App. De fitnessinstructeur kan aan de hand van jouw gestelde doelen een geschikt trainingsschema samenstellen, dat maandelijks wordt geavalueerd en bijgesteld. Je kan hiervoor een afspraak maken bij de receptie of fitnesstrainer.

Is er Personal Training mogelijk bij Mega Fitness?
Ja, de Personal Trainer stelt samen met jou je trainingsdoelen vast en begeleid je in het traject hierin, motiveert, stimuleert, corrigeert en geeft voedings- en lifestyleadviezen. Je kan hiervoor een afspraak maken bij de receptie. Klik hier voor het aanbod van onze Personal Fitness-coaches / Personal Trainers.

Wat moet ik doen als ik mijn toegangspasje ben verloren?
Op de vestiging kan je dan een nieuwe toegangs-/ kortingspas aanschaffen. De kosten hiervan zijn € 10,-.

Hoe kan ik lid worden bij Mega Fitness?
Je kan je inschrijven bij de receptie van onze vestiging. Na jouw inschrijving kan je direct beginnen met sporten.

Wordt het toegangspasje toegestuurd?
Nee, de toegangspas ontvang je bij jouw eerste bezoek na inschrijving aan de receptie van de club.

Wat is geschikte sportkleding om mee te fitnessen?
Indien je gebruikt maakt van onze clubs dien je geschikte sportkleding te gebruiken. Hieronder verstaan wij schone, sportieve kleding en sportschoenen die alleen binnen worden gebruikt . Spijkerbroeken, slippers en schoenen waarmee je buiten hebt gelopen zijn niet toegestaan! Daarnaast dien je bij het trainen altijd gebruik te maken van een handdoek.

Wat moet ik doen indien ik geen handdoek/bidon bij mij heb?
Zonder handdoek is het niet toegestaan te trainen. Je kan een handdoek aan de receptie huren à € 1,-. Na de training lever je de handdoek weer in, wij doen de was. Ook een bidon kan je aan de receptie van de club aanschaffen. Een bidon kost € 5,-.

Zijn er dagdelen gereserveerd speciaal voor vrouwen?
Mega Fitness heeft geen speciale dagdelen gereserveerd voor vrouwen. Dit omdat wij onze mannelijke klanten niet willen beperken in hun bezoekmogelijkheden.

Abonnementen

Wat is de minimale leeftijd om in te schrijven en zelfstandig te sporten?
De minimale leeftijd om gebruik te maken van onze clubs is 14 jaar. Jongeren tussen de 14 en 16 moeten altijd onder begeleiding trainen van iemand die ouder is dan 16. Jongeren van 16 jaar en ouder kunnen zelfstandig gebruik maken van de apparaten. Vanaf 16 jaar is het mogelijk om zelfstandig in te schrijven. Jonger dan 16 jaar kan er pas een contract worden afgesloten als een van de ouders/verzorgers toestemming heeft gegeven en heeft meegetekend. Dit dient aan de receptie van de club te gebeuren.

Is het mogelijk een abonnement af te sluiten voor een periode korter dan een jaar?
Ja. Mega Fitness Delft hanteert ook een kwartaal- en een los maandabonnement. De gekozen termijn wordt telkens weer verlengd met een maand en is dan maandelijks opzegbaar, rekening houdend met een opzegtermijn van één maand. Klik hier voor het complete overzicht.

Is het mogelijk om het abonnement tussentijds om te zetten?
Het is mogelijk om uw abonnement tussentijds om te zetten. Zowel upgraden als downgraden is mogelijk. Upgraden van het abonnement kan in het lopende contractjaar gechieden. Bij downgraden wordt er opnieuw een abonnement voor één jaar aangegaan.

Is het mogelijk om mijn abonnement te onderbreken?
Het tussentijds opschorten van het lidmaatschap en/of betaling is mogelijk:

Je kan het abonnement laten onderbreken in geval van een blessure, zwangerschap of een verblijf in het buitenland voor werk, school of stage. In alle gevallen dient er wel een bewijs geleverd te worden. In geval van een blessure dient dit een medische verklaring te zijn. Voor verblijf in het buitenland dient u een werkgeversverklaring, een verklaring van de school of de stageplek te overhandigen. Een vliegticket is niet voldoende bewijs.

Bij zwangerschap en een blessure is de maximale onderbrekingstermijn 3 maanden en indien langer in overleg. Voor het verblijf in het buitenland wordt de periode in de verklaring aangehouden.

Onderbreking met terugwerkende kracht is niet mogelijk. Als het abonnement in het eerste contractjaar wordt onderbroken verschuift de einddatum van het abonnement met de onderbrekingstermijn.

Indien de deelnemer, door welke oorzaak dan ook zonder bericht geen gebruik maakt van de faciliteiten in de club, ontheft de deelnemer niet van de verplichting tot betaling van het verschuldigde lidmaatschapsgeld en geeft de deelnemer niet het recht op enige vermindering daarvan.

Betaling en herinnering

Er wordt gerekend per hele kalendermaanden. Bij inschrijving wordt de inschrijfmaand pro-rato berekend, dwz het resterende gedeelte van de maand.

Alle bedragen zijn per vooruitbetaling verschuldigd en opeisbaar. Een 1-jarig/2-jarig abonnement kan per maand via automatische bankincasso of het hele termijnbedrag in één keer met een korting aan de balie worden voldaan.

Bij inschrijving van een kwartaal- en los maandabonnement betaalt u de 1e kwartaal/maand direct aan de balie. Ieder daaropvolgende maand wordt middels doorlopende machtiging maandelijks geïncasseerd.

Indien men kiest voor automatische bankincasso bij een 1-jarig/2-jarig abonnement wordt bij aanmelding de maand van inschrijving, de daaropvolgende maand en het entreegeld ineens aan de balie voldaan (2 maanden+entreekosten). De eerstvolgende maand wordt dan automatisch afgeschreven.

Wanneer de verschuldigde bedragen niet tijdig door Megafitness zijn ontvangen, bijvoorbeeld als gevolg van onvoldoende saldo op de bank of stornering om welke reden dan ook, dan kan de toegang tot Megafitness worden geweigerd en worden administratiekosten in rekening gebracht. De deelnemer krijgt dan twee weken de gelegenheid om het verschuldigde bedrag plus de administratiekosten te voldoen.

Indien de deelnemer in gebreke blijft wordt de volledige vordering uit handen gegeven en wordt de toegang geblokkeerd zolang niet aan de betalingsverplichting is voldaan.

Wordt het abonnement stilzwijgend met 1-jaar, c.q. 2-jaar verlengd?
Nee, het abonnement wordt niet stilzwijgend met eenzelfde periode verlengd. Na 12, c.q. 24 maanden gaat het abonnement automatisch over in een maandabonnement en is het maandelijks opzegbaar. Je dient wel rekening te houden met een opzegtermijn van één maand.

Heb je het 1-jarig c.q. 2-jarig abonnement in één keer betaald? Dan gaat de betaling na het verstrijken hiervan automatisch over in maandelijkse automatische betaling. Het bedrag wordt dan maandelijks van jouw bankrekening geïncasseerd. Uiteraard kan je ervoor kiezen om het jaar c.q. 2-jaar te verlengen en wederom in één keer met korting te betalen.

Groepslessen

Zijn er ook spinning en groepslessen bij Mega Fitness?
Mega Fitness biedt verscheidene spinning en groepslessen aan. Klik hier voor een rooster van de spinning en groepslessen of bekijk het rooster via je App op je mobielof tablet. De spinning en groepslessen zijn inbegrepen in onze tarieven. Je hoeft er dus extra voor te betalen.

Is het verplicht om te reserveren voor spinning en groepslessen?
Het is niet verplicht om te reserveren voor onze spinning en groepslessen.

Zijn de spinning en groepslessen ook toegankelijk voor beginners?
Onze spinning en groepslessen kunnen op elk niveau worden meegedaan. Je kan als beginner dan ook aan alle lessen mee doen. Wel is het raadzaam om voor het begin van de les bij de instructeur aan te geven dat het jouw eerste les is. Zij kunnen je dan van extra informatie voorzien.

Faciliteiten

Zijn er douches aanwezig bij Mega Fitness?
In onze club zijn douches aanwezig waarvan je gratis gebruik kunt maken.

Is het mogelijk om wat te drinken bij Mega Fitness?
We hebben verse bonenkoffie en thee en er is een automaat met verschillende dranken en proteïnen aanwezig (tegen betaling). Je kan dus voor, tijdens of na het trainen genieten van een drankje. Op onze club is er gezellige lounge om uw drankje in alle rust op te drinken.

Zijn er ook shake’s te koop bij Mega Fitness?
Wij verkopen geen verse shakes. Wel hebben wij proteïneshakes, repen en aminozuren in onze automaat.

Zijn er kluisjes aanwezig om mijn kleding in op te bergen?
In onze club zijn er gratis kluisjes aanwezig, voorzien van automatische sloten. Je kan het kastje op slot doen en weer openen met uw ledenpas. Voor meer uitleg kunt u bij de balie terecht.

Het reserveren van kluisjes voor een volgend bezoek is niet toegestaan.

Is er ook een zonnebank bij Mega Fitness?
Nee, er is geen zonnebank aanwezig.

Is er ook een sauna bij Megafitness?
Nee, er is geen sauna aanwezig.

Opzeggen

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Opzegging per email of Social media wordt niet in behandeling genomen.

De overeenkomst wordt 'schriftelijk' aangegaan en dient uitsluitend 'schriftelijk' te worden opgezegd (zie ook Wet van Dam). Je ontvangt een bevestiging van je opzegging. Dit kan je doen d.m.v. een brief te sturen naar:

Mega Fitness Delft t.a.v. ledenadministratie
Schieweg 89-a, 2627 AT Delft.

Je kunt ook persoonlijk aan de receptie van Mega Fitness Delft opzeggen. Je ontvangt dan een afschrift voor jouw eigen administratie.

Indien je per post verstuurd, raden wij aan de brief aangetekend te verzenden zodat je altijd aan kunt tonen dat je een brief hebt verzonden.

Klik hier om de Algemene Voorwaarden te downloaden.

Staat uw vraag er niet bij?
Je kan ons tijdens openingstijden bellen: 015-7676015.